۰۶:۱۷ – ۰۴ مرداد ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور – سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شامگاه جمعه ۳ مردادماه ۱۴۰۴ در برنامه زنده گفتوگوی ویژه خبری شبکه خبر، با اشاره به پایان جنگ ۱۲روزه اخیر و آغاز فصلی نو در بازسازی ملی، گفت: این جنگ، صحنهای از نبرد ترکیبی، چندلایه و همهجانبه دشمن برای تضعیف نظام اسلامی بود که با ناکامی دشمن و پیروزی اراده ملی به پایان رسید.
او درباره خسارات وارده در دفاعمقدس ۱۲ روزه و برنامههای آینده بیان کرد: امیدوارم دولت جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیزی که در این جنگ تحمیلی سربلند بیرون آمدند بتوانند آینده خوبی را برای ایران زمین رقم بزنند.
وی در تحلیلی از دفاعمقدس روزه گفت: در ابتدا از رسانه ملی تشکر میکنم. حقیقت این است که رسانه ملی توانست ارتباط بسیار مثبتی با اخانواده ها و جامعه برقرار کند. به همین دلیل دشمن خشمگین شد و به رسانه ملی تهاجم کرد. این قدر شناسی از این منظر است که مردم در سراسر کشور از قاب رسانه ملی اخبار را دنبال کردند.
جنگ ناتو با ایران در خاک اسرائیل
وزیر میراث فرهنگی با طرح این پرسش که هدف دشمن از جنگ چه بود؟ گفت: یک سوال ساده بپرسم، آیا دشمن به اهدافی که در جنگ تحمیل کرده بود رسیده است یا خیر. اگر بخواهیم کلان نگری کنیم، حتما دشمن با ایجاد یک جنگ ترکیبی و همه جانبه با پشتوانه ناتو و آمریکا تصمیم داشت نظام اسلامی را دستخوش تغییر بنیادی کند. در این دوران با یک اشتباه تحلیلی زیاد مواجه شدیم و آن این بود که ما از لفظ اسرائیل زیاد استفاده میکردیم و میکنیم. بارها گفتهام و این بار هم میگویم این جنگ، جنگ ناتو با ایران اسلامی در زمین جغرافیایی اسرائیل بود؛ لذا تقسیم کار در سطح ناتو انجام شده بود، اما در جغرافیای اسرائیل بود.
دولت باید قدر هم نوایی مردم را بداند
وی افزود: آن چیزی که ما به عنوان ملت ایران باید به آن غرور داشته باشیم، آن است که هدف دشمن، تغییر رژیم و نظام سیاسی در ایران بود که ناموفق بود، اما در سطح خرد ما متحمل خسارت شدیم، خصوصا شهادت جمعی از فرماندهان، نخبگان و مردم ما، البته دشمن هم دچار خسارت شد. نکته بعدی هم نوایی ملت بود که باید قدر آن را دولت و همه کسانی که با افکار عمومی سر و کله دارند بدانند.
ادعای گروسی مستند نبود
وی درباره ادعای گروسی و ذخایر اورانیوم در زیر مناطق باستانی مانند اصفهان گفت: این ادعا را پیگیری کردیم، آنچه که مستند است این است که ما به دنبال این بودیم که این امر را به لحاظ حقوقی و بینالمللی پیگیری کنیم، اما خبرنگار در انتهای سوال با گروسی این مطلب را بیان میکند و به ایشان پاسخ مثبت نمیدهد و از آن عبور میکند. لذا صحبت مستندی دلیل بر آنکه آژانس چنین صحبتی را بیان کرده نداریم.
ایران جزء ۲۵ کشور جذاب دنیا است
صالحی امیری در پاسخ به این سوال که در این ۱۲ روز حوزه گردشگری چقدر آسیب دید و متاثر شد؟ بیان کرد: وقتی از گردشگری صحبت میکنیم، حتما باید سه مفهوم را در نظر داشته باشیم. جذابیت، امنیت و زیر ساخت. همه میدانند ایران یکی از نقاط جذاب در دنیا است و سازمان جهانی گردشگری در ابتدای سال ۲۰۲۵ ایران را رسما جزو ۲۵ کشور جذاب و گردشگری اعلام کرد.
وی ادامه داد: هرگاه امنیت دستخوش یک پدیده داخلی یا خارجی میشود، میزان گردشگر هم تغییر میکند، در جذب گردشگر خارجی در فروردین ماه امسال رشد ۴۸ درصدی نسبت به فروردین سال گذشته داشتیم. اما در اردیبشهت ماه افت ۴۸ درصدی داشتیم. طبعا وقتی بحثی مانند امنیت مطرح میشود از نظر روانی به مشکل میخوریم. وقتی با کاهش گردشگر خارجی مواجه میشویم یعنی هتل های ما خالی میشوند، بازار، بوم گردی، اقامتگاه، صنایع دستی و یک زنجیرهای که ۱۰۰ شغل را در بر میگرد با چالش مواجه میشود. اما از ایام جنگ تاکنون جلسات بسیار زیادی با تشکلها داریم تا چه کنیم و چه برنامهریزی هایی برای جبران داشته باشیم.
برنامههایی برای جذب گردشگر
صالحی امیری درباره احیای مجدد گردشگری داخلی و خارجی گفت: به اطلاع مردم عزیز برسانم با همت شخص دکتر پزشکیان توانستیم یک حرکت جهش گونه برای اینکه بتوانیم جذب گردشگر در ایران را به سرعت به عدد ۱۵ میلیون برسانیم انجام دادیم. ۱۴ میلیون تکلیفی است که برنامه هفتم برایمان تعیین کرده است. با این حساب در سال ۱۴۰۴ هدفگذاریمان را به بالای ۹ میلیون گردشگر در نظر گرفته ایم تا افزایش گردشگر داشته باشیم. چنین امری امکان پذیر بود، ما همراه با آقای پزشکیان به کشورهای مختلف رفتیم تا بتوانیم گردشگر را وارد کشور کنیم. در این صورت خود به خود رونق گردشگر شکل میگیرد.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد گردشگری ایران، مذهبی و زیارتی است، ادامه داد: در شرایط پساجنگ، دو استراتژی کلان با ۱۴ سازوکار تدوین شده است: نخست، توسعه گردشگری داخلی برای بازسازی نشاط اجتماعی و دوم، تقویت گردشگری خارجی با تمرکز بر گردشگری مذهبی، زیارتی و سلامت. هدفگذاری ارزی ما، ۱۰ میلیارد دلار است که ۲ میلیارد دلار آن از حوزه گردشگری سلامت تأمین میشود.
وی بیان کرد: در سفرهایی که داشتیم که آخرین نقطه ما مصر بود و خداراشکر توانستیم با مصر گفتوگو داشته باشیم. مصر یک هویت زیارتی و یک هویت تاریخی دارد. با ترکها هم افزایش سطح ارتباط گفتوگو کردیم. ما سالانه میلیونها گردشگر از عراق داریم که بنا است این رقم را به عدد ۵ میلیون برسانیم و طبیعتا ما هم باید زائرین اربعین را نظر بگیریم.
بناهای تاریخی ایران آسیب دید؟
در ادامه این گفتوگو، صالحیامیری در پاسخ به این پرسش که «آیا بناهای تاریخی در جریان جنگ آسیب دیدند؟» گفت: ما نسبت به حمله رژیم صهیونیستی به آثار تمدنی کشور نگران بودیم و با نهادهای بینالمللی مکاتبه و هشدار رسمی ارسال کردیم. خوشبختانه بهجز برخی آثار که تحتتأثیر امواج جنگ قرار گرفتند، تخریب جدی نداشتیم.
وی با اشاره به ثبت ۲۹ اثر جهانی ایران در یونسکو، از ثبت آثار دیگر در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: آثاری چون قلعه الموت و بافت تاریخی ماسوله در مراحل ثبتجهانی هستند و امیدواریم این مهم محقق شود.
source